Ски тренировка. Подготовка за зимният сезон (Втора част)


1. И.п. стоеж – Напад назад с лев/десен крак с последващ ритник напред.
Смяна на краката.  Старайте се да не удряте коляното в пода при напада назад, дръжте гърбът изправен, погледът напред. Важен момент е коляното на стабилизиращият крак да се намира пред пръстите и ръцете да бъдат в синхрон с краката.

Ski-12  Ski-13

 

 

 

 

 

2. И.п.стоеж ръце встрани с крак върху швейцарска топка  – Изнасяме левият крак назад, наклон на трупа напред като гърбът е изправен.С дясната ръка докосваме  пръстите на левия крак. Връщаме в изходно положение. Смяна на краката и ръцете. Стремете се да държите гърбът изправен. Кракът върху топката трябва да е стабилен през цялото време на упражнението.  Страхотно упражнение за баланс като през цялото време на упражнението работят мускулите  както на горната, така и долната част на трупа.

  Ski-14 Ski-15Ski-16

 

 

 

 

3. И.п. изправен стоеж като в дясна  / лява  ръка държи дъмбел(може и щека) над глава.

Правим 10 ходещи напади напред като в същото време ръката държи дъмбела над глава. След това сменяме ръцете и правим същото в обратна посока.
Дръжте ръката право нагоре, погледът напред. Стъпвайте първо на пета после върху цяло стъпало. Спрете спускането преди задното коляно да се опре в пода Коляното на водещия крак трябва да сочи напред, и да се намира пред пръстите. Упражнение което страхотно ще развие вашите седалишни мускули както и четриглавия бедрен мускул.

Ski-17  Ski-18  Ski-19

 

 

 

 

4. И.п лицева опора – Последователно сгъване на ляв и десен крак към гърдите максимално бързо за 30 сек.

Максимално сгъвайте и разгъвайте флексорите и екстензорите на тазобедрената и колянна става. Страхотно упражнение което ще подобри взривната сила, а също натоварва така добре както мускулите на долните крайници, така и по предната част на трупа.

Ski-20  Ski-21

 

 

 

 

 

5. И.п. изправен стоеж 3 серии бърпии по 15 повторения.
Едно от най-добрите упражнения със собствено тегло, което успява да натовари цялото тяло и може да се използва за експлозивност, силова издръжливост, координация. Поставяйте дланите малко по-широко от широчината на раменете.

Ski-22  Ski-23

 

 

 

 

Ski-24  Ski-25