top of page

Глутатионът - мощният антиоксидант


Сив цвят на кожата, акне, сухота, ранни бръчици, цъфтяща коса, чести настинки, менструални болки, висок холестерол, чернодробни нарушения, кожни заболевания, дисбаланс на хормоните на щитовидната жлеза, възпалителни заболявания, остеопения.

Ако забелязвате, че имате поне три от горните изброени симптоми, бъдете внимателни: изложени сте на оксидативен стрес.

През последните години учените категорично установиха, че действието на свободните радикали в тялото ни може да способства увреждането на клетъчните мембрани и ДНК. Натрупването им води до оксидативен стрес, който от своя страна провокира развитието на болести и ускорява процесите на стареене.

В този случай на помощ идват антиоксидантите, които предотвратяват разрушителния ефект на свободните радикали върху тялото ни, като неутрализират електрическия им заряд и предотвратяват увреждането на здравите клетки.

Защо Глутатион? Един от най-мощните антиоксиданти, познати днес, е глутатионът. Той представлява комбинация от аминокиселините цистеин, глутамин и глицин. Все повече изследвания доказват и противораковото му действие. Той заема централно място в сложната система на детоксикация, тъй като в състава на този трипептид е включена сяросъдържаща група – истински “капан” за токсини, тежки метали и свободни радикали, и активира производството на други антиоксиданти – важни витамини като С и Е2.

С възрастта (след 25 години) нивото на глутатиона намалява и това е особено забележимо по време на хормоналните промени в менопаузата. Ето защо е толкова важно да се поддържа концентрацията на този протеин, който забавя процеса на стареенето.

Как да поддържате високи нива на глутатион в организма? За съжаление екзогенните форми на глутатиона не се абсорбират пълноценно, заради въздействието на стомашната киселина. Решението е доставянето му чрез интравенозна терапия, която преодолява тази бариера.

Кога е време за интравенозна терапия с глутатион?:

  • отслабена имунна система;

  • чести настинки;

  • влошено качество на съня и състоянието на кожата;

  • намалени умствени сопособности (памет и концентрация);

  • намалена активност и сутрешна умора.

Тези симптоми като цяло могат да бъдат объркани с недостиг на витамини, но ако след приема им състоянието ви не се променя, значи тялото ви се нуждае от глутатион.

Интравенозната терапия с подходяща форма на Глутатион ще ви помогне да се върнете в релсите и ще активира производството на този жизненоважен антиоксидант в организма ви. Попаднал директно в кръвоносната система, той започва да действа моментално, взаимодействайки си с всяка клетка.

Ефектът от интравенозната терапия с глутатион. Трудно е да се надцени ролята на глутатиона за функционирането на тялото ни. На първо място той влияе върху работата на имунната ни система, така че след терапия със сигурност ще забележите устойчивостта на организма си към вируси и инфекции (предвид летните ваканции и така желани пътешествия, това е отлична възможност за подсилване).

Има и още положителни промени:

  • Състоянието на кожата се подобрява, бръчките се изглаждат, овалът на лицето се стяга;

  • Пигментацията намалява, порите стават почти невидими;

  • Работата на храносмилателния тракт се нормализира;

  • Появява се усещане за бодрост и енергичност.

Ключовите предимства на интравенозната терапия с глутатион са няколко:

  • На първо място е неговата биодостъпност – 99.5% от антиоксиданта се усвоява от организма пълноценно;

  • Ефектът от glutathione настъпва веднага. 100% натурален състав (не предизвиква странични ефекти);

  • Блокира свободните радикали (профилактика срещу злокачествени образувания);

  • Повишава витамин С (стабилизира имунитета);

  • Действа като хепаропротектор (предпазва чернодробните клетки от увреждане);

  • Ускорява деленето на епителните клетки (подобрява състоянието на кожата);

  • Нормализира хормоналния баланс (усилва либидото и подобрява психоемоционалното състояние).

Интравенозната терапия с инфузионен Глутаион е отличен начин за комплексно подобряване на вашето самочувствие.


Свържете със специалистите ни в МЦ "СпортМед", на тел. 0895 79 64 54 или 02/850 40 46. които ще отговорят на всички ваши въпроси, свързани с IV терапията.

279 views0 comments
bottom of page