top of page

Спортна медицина

936287_131709570353946_2023756767_n.jpg

Върнете се бързо в играта с помощта и грижата на нашите специалисти. Те ще бъдат до Вас през целия период на възстановяване от травма.

Спортът, въпреки всички ползи, които носи, крие много рискове и травми за практикуващите го. Знаем колко е важно за всеки професионален или любител спортист след претърпяна травма, бързо да се възстанови и върне към активно практикуване на любимото си занимание. Именно това е основната ни задача в МЦ „Спортмед“ – да Ви дадем качествено и бързо възстановяване.

 

Как екипът ни от специалисти ще Ви помогне?

Свържете се с нас и запазете час за преглед и консултация възможно по-скоро след претърпяване на травма. След обстоен преглед, Вие ще имате яснота за точната диагноза, ще Ви бъде изготвен индивидуален план за възстановяване и ще имате представа какво Ви очаква по време на лечението, колко дълго ще продължи възстановяването и кога отново ще можете да се върнете към спорта.

Кои са основните фази на възстановяването след спортна травма?

  • Първата фаза от лечението започва с облекчаване на болката и оттока или т.нар. RICE - метод / Rest, Ice, Compression, and Elevation/. Други възможни методи са включване на медикаменти, PRP- терапия, която да задейства собствените регенеративни механизми на организма, а в някои случаи и оперативна намеса.

  • Втората фаза на лечение е с различна продължителност в зависимост от травмата. Целите на физиотерапевтите ни през тази фаза ще бъдат да се възстанови подвижността на ставата и обхвата на движение.

  • Третата фаза цели възстановяване на мускулната сила, издръжливостта и координацията, както и на конкретни движения от спорта, който практикувате.

bottom of page